Αγαπώ & φροντίζω την κοινωνία
Love & care for the community
 • «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Μάρτιος 2017


  Μία νέα στρατηγική συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας δημιουργείται μέσα από την ένωση των δυνάμεων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.». Η εταιρεία μας διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα, σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες.
  Η συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της «Αποστολής» και της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» σκοπό έχει την υλοποίηση του Προγράμματος «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» για τη στήριξη οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχειας.
  Στην υλοποίηση της προγραμματικής συνεργασίας διανεμήθηκαν δέματα σε 1.040 οικογένειες στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, την Χαλκίδα και τα Γιάννενα.
  Κάθε μήνα η «Αποστολή» με τις αντίστοιχες Ιερές Μητροπόλεις θα παραδίδει σε ευάλωτες οικονομικά οικογένειες τρόφιμα που προσφέρει η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
  Μέχρι σήμερα έχουν προσφερθεί πάνω από 550.000 γεύματα και συνεχίζουμε…

 • Τα Χριστούγεννα του 2016 οργανώσαμε μεγάλη καμπάνια με το μήνυμα: Όλοι μαζί ας κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο, στηρίζοντας όσους το έχουν ανάγκη. Σκοπός της ενέργειας ήταν η συγκέντρωση χρηματικού ποσού για την κάλυψη των αναγκών σίτισης, φιλοξενίας και περίθαλψης συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Οι κοινωφελή φορείς που ενισχύθηκαν είναι:
  - Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων
  - "Ο Σώτηρ" Σωματείο Αποκατάστασης & Ειδικής Αγωγής ΑΜΕΑ, Θεσσαλονίκη
  - "Ο Μέγας Βασίλειος" Σωματείο Φιλανθρωπικό, Πολιτιστικό, Εθελοντικό, Ξάνθη
  - "Η Φροντίδα" Σύλλογος Αναπήρων και Παραπληγικών Ν.& Δ. Θεσσαλονίκης
  - "1ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας"
  - Άσυλο Του Παιδιού Θεσσαλονίκης
  - "Η Ελπίς" Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Τούμπας Θεσσαλονίκης
  - Δημοτικό Σχολείο Αδένδρου
  - Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου Θεσσαλονίκης
  - Μητρόπολη Κίτρους-Κατερίνης-Πλαταμώνα
  Η εταιρεία μας στηρίζει την φιλανθρωπική δράση της Ι. Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης σε φορείς που στηρίζει και ενισχύει η Μητρόπολη.

 • Τον Ιούνιο του 2017 προσφέραμε 15.200 τεμάχια νερό Νιόβη Mr. Grand στους κατοίκους της Μυτιλήνης που πλήκτικαν από τον σεισμό.

 • Mε αφορμή τον εορτασμό για τα «40 χρόνια Μασούτης» και στα πλαίσια των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του 2016, η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. σε συνεργασία με τα Νερά Κρήτης ΑΒΕΕ δημιούργησαν «ένα νερό για καλό σκοπό!».
  Μέρος του χρηματικού ποσού που συγκεντρώθηκε με την αγορά φιάλης νερού 400ml ενισχύσαμε την Μ.Κ.Ο. «Ελληνική Δράση Αφρικής» και τον σύλλογο «Αρμονία».

 • «Χτίζουμε Μαζί Χαρούμενες Παιδικές Αναμνήσεις»
  Ο Μασούτης σε συνεργασία με τη Henkel και τον Δήμο Λαγκαδά δημιούργησαν την Πρώτη Ορεινή Εξοχική κατοικία στην Ελλάδα που θα φιλοξενεί παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 6 Απριλίου σε κλίμα συγκίνησης. Με στόχο να εμπνεύσουν χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές, αλλά και να χτίσουν παιδικές αναμνήσεις ζωής, ο Μασούτης και η Henkel ανέλαβαν όλες τις απαραίτητες εργασίες για την ανακαίνιση της πρώτης ορεινής εξοχικής κατοικίας, η οποία αποτελεί δωρεά της κυρίας Στυλιανής Μουρατίδου.

 • «ΜΑΖΙ» «Αποστολή», «Μασούτης» και Μητροπόλεις στη στήριξη ευάλωτων οικογενειών στη Θράκη. 6 τόνοι τροφίμων παραδόθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα Στην υλοποίηση της προγραμματικής συνεργασίας με την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» προχώρησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τις διανομές δεμάτων σε 409 οικογένειες στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.
  Κάθε μήνα η «Αποστολή» με τις αντίστοιχες Ιερές Μητροπόλεις θα παραδίδει σε ευάλωτες οικονομικά οικογένειες τρόφιμα που προσφέρει η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.».

 • Δωρεά ιατροτεχνικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών από τον Μασούτη. Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στην αναπτυξιακή της στρατηγική έχει πάντα επίκεντρο τον άνθρωπο και αυτό το επιβεβαιώνει συνέχεια με καθημερινές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
  Στα πλαίσια αυτών των δράσεων είναι η παροχή ιατροτεχνικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών.

 • Συμμετείχαμε στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών & Γυναικών στην πόλη της Θεσσαλονίκης (23 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου)
  Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετείχαν 16 χώρες με 12 ομάδες ανδρών και 10 ομάδες γυναικών. Η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αθλητισμού Κωφών (E.D.S.O.), της οποίας η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ) είναι μέλος. (2016)

 • Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., πιστή πάντα στις ελληνικές παραδόσεις και τα έθιμα, για την Καθαρά Δευτέρα, χάρισε 2500 χαρταετούς σε δήμους των περιοχών που δραστηριοποιείται). ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ.ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ : ΘΕΡΜΗΣ, ΣΟΧΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (2016)

 • Προσφέρθηκαν 3.500 απορρυπαντικά πλυντηρίου σε 17 ιδρύματα και φορείς για τη φροντίδα παιδιών, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των πόλεων: Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσών, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Άρτας, Βόλου, Κατερίνης, Κοζάνης, Καρδίτσας. (2016)

 • Οι Δήμοι Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων - Μενεμένης καλούν μαζικά τους πολίτες σε «Αγώνα Δρόμου για τα πρώην Στρατόπεδα» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαϊου 2016. Ο Αγώνας συνδιοργανώθηκε από τους δύο δήμους της δυτικής πλευράς της πόλης και με την υποστήριξη του Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή. Η διαδρομή του ήταν 10 χλμ που ένωσαν τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου, καθώς και αγώνες 5χλμ, 2 χλμ και δυναμικού βαδίσματος 2
  Η συμμετοχή ήταν δωρεάν και απευθυνόταν σε όλες τις ηλικίες.
  Στόχος των διοργανωτών, πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. (2016)

 • Η ημερίδα για την Εγκυμοσύνη και τη Μητρότητα Baby Boom 4 πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου 2016 ημέρα Κυριακή στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Το babyboom event έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη γιορτή ενημέρωσης για μέλλουσες μητέρες! Στόχος ήταν και είναι πάντα οι καλύτεροι επιστήμονες σε κάθε ειδικότητα να συμβουλεύουν, να καθοδηγούν και να προετοιμάζουν τις έγκυες γυναίκες να υποδεχθούν το νεογγένητο μωρό τους με ασφάλεια και γνώση! (2016)

 • Το “adore», τo μηνιαίο περιοδικό που αγαπά τη γυναίκα, θέλοντας να τιμήσει και τη μητρική της υπόσταση, διοργάνωσε μια μοναδική εκδήλωση ADORE MY MOMMY με αφορμή τη γιορτή της μητέρας την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, στις καταπράσινες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki. Μικροί και μεγάλοι θα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλά ψυχαγωγικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα, μουσικά, χορευτικά και θεατρικά events, όπως επίσης συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες (τοξοβολία, εργαστήριο ρομποτικής, κατασκευές δώρων για τη γιορτή της μητέρας, τένις, fashion show με παιδιά κ.ά.). Η είσοδος και η συμμετοχή ήταν δωρεάν για όλους, ενώ ζητήθηκε από όλους όσοι προσήλθαν στην εκδήλωση να δωρίσουν ρούχα, παιχνίδια, βιβλία κτλ. για τις ανάγκες κοινωφελούς ιδρυμάτων της πόλης (ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΥΡΟΥ). Η εκδήλωση προσέλκυσε σημαντικό ενδιαφέρον και η απήχησή της στην πόλη ήταν μεγάλη. (2015)

 • Το Fashion Show «Spring into Summer» διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα Αttica και το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν, δόθηκαν στο ορφανοτροφείο ΜΕΛΙΣΣΑ. (2015)

 • Δύο φορές το μήνα ενισχύουμε και βοηθάμε παντοπωλεία αγάπης των δήμων: Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Μηχανιώνας, Παύλου Μελά, Θέρμης και Χαλκίδας. Υποστηρίζουμε 180 άπορες οικογένειες, όσο αφορά βασικά είδη πρώτης ανάγκης, σίτισης και καθαρισμού.

 • Ενίσχυση των δήμων για την οργάνωση συσσιτίων.

 • Τοποθέτηση καλαθιών στα καταστήματά για την συγκέντρωση τροφίμων για ευπαθείς ομάδες.

 • Συμμετοχή στην εκστρατεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε».

 • Χορηγικό Πρόγραμμα (για φιλανθρωπικούς & πολιτιστικούς σκοπούς, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, δήμους κ.α.).

 • Συμμετοχή στην εκστρατεία του Άλμα Ζωής «Sail for Pink».

 • Συμμετοχή στην εκστρατεία ΣΤΟΧΟΣ «Η μόδα βάζει στόχο τον καρκίνο του στήθους». Όλες οι γυναίκες πωλήτριες στην καλοκαιρινή ενδυμασία τους είχαν το σήμα του Στόχου.

 • Συμμετοχή στον 9ου Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».

 • Support of assistance for the Convenience Stores of Compassion (where basic food and drinks are distributed free to the needy) to local councils.

 • Placement of baskets in our stores to gather food for vulnerable groups.

 • Participation in the campaign organised by SKY television channel 'Oli mazi boroume' (Together we can).

 • Sponsorship programmes (for philanthropic & cultural causes, schools, cultural clubs, local councils etc).

 • Χορηγικό Πρόγραμμα (για φιλανθρωπικούς & πολιτιστικούς σκοπούς, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, δήμους κ.α.).

 • Sponsorship of hospitals in Thessaloniki.

 • Support of the Citizens' Movement ;Katanalonoume oti paragoume’('Consume what we produce').Για τα παιδιά
For children

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη απέναντι στα παιδιά και έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές ενέργειες στα πλαίσια της ΕΚΕ «Αγαπώ & φροντίζω την κοινωνία» με επίκεντρο τα παιδιά και στόχο τη βοήθειά τους.

Η εταιρεία έχει υπό την προστασία της, σαν μια μορφή υιοθεσίας, το Ορφανοτροφείο «Μέλισσα», καλύπτοντας εδώ και χρόνια τις βασικές ανάγκες του.

Ενέργειες για τα παιδιά, στα πλαίσια του «Αγαπώ & φροντίζω την κοινωνία»
 • Στηρίξαμε κατά την διάρκεια των εορτών του 2015 τα παιδιά που έχουν ανάγκη προσφέροντας συνολικά 50.000€ σε ιδρύματα & φορείς για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες σίτισης, φιλοξενίας και φροντίδας παιδιών.

 • Ενέργεια «Για τα παιδιά, απ’ τον καθένα μας. Νοιάζομαι. Μπορώ. Στηρίζω» Προσφέραμε οικονομική βοήθεια, για τις ανάγκες σίτισης παιδιών, στις ΜΚΟ: Άρτος Δράση, Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, ΜΠΟΡΟΥΜΕ, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

 • Σε συνεργασία με τη L’OREAL προσφέραμε οικονομική βοήθεια στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

 • Σε συνεργασία με τη Garnier προσφέραμε οικονομική βοήθεια στη 2η Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων του νοσοκομείου Αχέπα Θεσσαλονίκης.

 • Σε συνεργασία με τη Unilever προσφέραμε στα Παιδικά Χωριά SOS Β. Ελλάδας χρηματικό ποσό για να καλύψουν το κόστος θέρμανσης των κτιρίων τους.

 • Σε συνεργασία με τη Gillette και τη συμμετοχή για διεκδίκηση του βραβείου Γκίνες προσφέραμε οικονομική βοήθεια στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης & το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Diamantis Masoutis S.A. shows an especial sensitivity towards children and has carried out many actions focused on helping children within the context of CSR’s ‘Love & care for the community’.

We have given our constant support to the orphanage ‘Melissa’ over the years.

As of January 2008, Diamantis Masoutis S.A. has covered the basic needs of the orphanage.

Actions carried out for children within the ‘Love & care for the community’ initiative
 • We have supported throughout the course of the mobile ‘polyiatreio’ (clinic) ‘Ippocratis’ of ‘The Smile of the Child’ (‘To hamogelo tou Paidiou') whose aim for 2013 is to cover the needs of preventive medicine for over 18,000 children in Greece. Diamantis Masoutis S.A., in collaboration with Johnson & Johnson Hellas supports this great initiative, keeps customers informed and promotes the action.

 • Action: ‘For the children from each of us. I care. I can. I support’. We provided foodstuffs with a value of €50,000 for children’s nutritional needs, for the NGOs: Artos Drasi (Bread Action), ‘Elliniko Paidiko Horio’ (Hellenic Children's Village) at Fyliro. BOROUME, Paidika Horia, SOS, Ellada (Children’s Villages SOS, Greece).

 • In collaboration with L’OREAL, we offered financial support at the Children’s Oncological ward at Ippokrateio Hospital, Thessaloniki.

 • In collaboration with Garnier, we offered financial help for the 2nd Special Unit for Neuromuscular Disorders at Ahepa hospital, Thessaloniki.

 • In collaboration with Unilever we offered financial help to cover the heating expenses for the premises of the Children’s Village SOS Northern Greece.

 • In collaboration with Gillette for its participating in the attempt to enter the Guinness Book of Records, we offered financial support for the Papafeion Orphanage Thessaloniki and the Hellenic Children's Village in Filyro.