
Λένε πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Κι η σωστή οργάνωση τα καλύτερα γιορτινά τραπέζια, θα προσθέταμε. Μέρες που είναι, όλο και κάποιο φιλικό κάλεσμα θα υπάρχει στην ατζέντα. Και δεν νοείται κάλεσμα εορταστικό χωρίς φαγητό!
Φέτος, μοιραστείτε τα όλα – ακόμη και την προετοιμασία του τραπεζιού. Το μενού που προτείνουμε είναι πλούσιο καιυπόσχεται να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Κάποιος θα αναλάβει το αχνιστό σουφλέ με γλυκοπατάτα, μπέικον και γραβιέρα, κάποιος άλλος τη δροσερή λαχανοσαλάτα με τραγανά παντζάρια και αμύγδαλα, ο πιο θαρραλέος το κυρίως, ένα γιορτινό χοιρινό καρέ στο φούρνο με κυδώνια, πατάτες και μήλα, και ο πιο γλυ- κατζής την προετοιμασία του επιδόρπιου: μια παραλλαγή στο κλασικό προφιτερόλ, που βάζει την πιο γλυκιά τελεία στη βραδιά.
Ένα τραπέζι …ρεφενέ, με μοιρασμένα τα μαγειρικά tasks, θα δώσει σε όλους τη χαρά της δημιουργίας και της συμμετοχής. Δεν είναι, λοιπόν, απλώς μια πρακτική λύση, είναι μια γιορτή από μόνο του. Τα Χριστούγεννα άλλωστε δεν είναι μόνο λαμπιόνια και στολίδια, είναι κι εκείνη η γλυκιά αίσθηση ότι όλοι συνει- σφέρουν, ενώ ο κάθε ένας ξεχωριστά βάζει κάτι από τα χεράκια του, κι όλοι το… μεράκι τους, και έτσι, πιάτο – πιάτο, στήνεται ένα τραπέζι στρωμένο με νοστιμιές έτοιμες να μοιραστούν και να μοιράσουν… χαμόγελα!
Στο τέλος της ημέρας σημασία δεν θα έχει πια ποιος έφερε τι, και ποιος πέτυχε καλύτερα τη συνταγή που ανέλαβε, αλλά ότι όλοι μαζί συμμετείχαν στο απαιτητικό εκείνο project που λέγεται γιορτινό τραπέζι. Ένα τραπέζι μοναδικό, που αγαπάει την καλή παρέα, όσο και την ίδια τη μαγειρική.


