Ιστορικό εταιρίας
Company history
1976 Το πρώτο κατάστημα «Μασούτης» στη Θεσσαλονίκη Το 1976 είναι η χρονιά που η εταιρεία μας ξεκίνησε την πορεία της. Ο ιδρυτής της, κ. Διαμαντής Μασούτης, δημιούργησε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας, στην οδό Κ. Κρυστάλλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

1978 Εξαγορά του πρώην σούπερ μάρκετ Μέγας Αλέξανδρος To 1978 γίνεται η εξαγορά του πρώην σούπερ μάρκετ Μέγας Αλέξανδρος στην οδό Ολυμπιάδος και δημιουργείται το τρίτο κατάστημα της εταιρίας στην οδό Π. Συνδίκα 75 & Γαμβέτα.

1983 Στο Πανόραμα Τον Οκτώβριο του 1983 προσθέσαμε στην εταιρεία μας ένα νέο κατάστημα στην περιοχή του Πανοράματος, Ιωαννίδου 2 (πρώην κατάστημα «Αφοί Μουμτζίδη Α.Ε.»).

1984 Στην Καλαμαριά Τον Απρίλιο του 1984 προσθέσαμε στην εταιρεία μας ένα νέο κατάστημα στην περιοχή της Καλαμαριάς, Κουντουριώτου 43, Νέα Κρήνη (πρώην κατάστημα «Ραμφόπουλος»).

1985 Στη Θεσσαλονίκη (διεθνές) Τον Ιούνιο του 1985 προσθέσαμε στην εταιρεία μας άλλα 3 νέα καταστήματα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, στην οδό Μακεδονίας και στην οδό Κομποθέκλας.

1986 9 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη Μέσα στην πρώτη δεκαετία της πορείας της, η εταιρεία μας έφτασε να αριθμεί 9 καταστήματα.

Το πρώτο Grand Μασούτης στη Θέρμη Το 1986 δημιουργήσαμε το πρώτο κατάστημα στην κατηγορία των Grand (πολύ μεγάλων) καταστημάτων της εταιρείας, το Grand Μασούτης στη Θέρμη. Το κατάστημα αυτό έφερε μια νέα νοοτροπία στις αγορές, αφού είναι το πρώτο μεγάλο εκτός πόλης κατάστημα, με χώρο στάθμευσης, μεγάλη ποικιλία ειδών και πολύ οικονομικές τιμές.

Kαταστήματα χονδρικής Cash & Carry To 1986 η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. δημιουργεί το πρώτο κατάστημα Χονδρικής Cash & Carry, δίπλα στο Grand Μασούτης Θέρμης και αρχίζει να δραστηριοποιείται οργανωμένα στον τομέα χονδρικής πώλησης.

1989 Πρώτη παρουσία στο νομό Χαλκιδικής Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ξεκινά την επέκτασή της στο νομό Χαλκιδικής και τον Απρίλιο του 1989 δημιουργεί το πρώτο κατάστημα Μασούτης στην Καλλικράτεια.

1990 14 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη Μέχρι το 1990, τα καταστήματα της εταιρείας μας στη Θεσσαλονίκη έγιναν 14.

Τα πρώτα καταστήματα στην Κατερίνη - Αλεξανδρούπολη - Ορεστιάδα
Την ίδια χρονιά, κάναμε τα πρώτα βήματα εκτός Θεσσαλονίκης, με 3 καταστήματα στις πόλεις: Κατερίνη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 1990, προσθέσαμε στην εταιρεία μας ένα νέο κατάστημα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης (πρώην κατάστημα «Κωνσταντινίδης»).

1992 Στην Καβάλα με 5 καταστήματα Τον Ιούλιο του 1992 δημιουργήσαμε 5 νέα καταστήματα στην Καβάλα (πρώην καταστήματα «Φθηνή Αγορά»).

1993 5 νέα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη Τον Απρίλιο του 1993 προσθέσαμε στην εταιρεία μας 3 νέα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη (πρώην καταστήματα «Συν Ένα»).

Διοικητήριο Τον Μάιο του 1993 προσθέσαμε στην εταιρεία μας ακόμα ένα νέο κατάστημα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, Παστέρ 12, Διοικητήριο (πρώην κατάστημα Κρόνος-Αφοί Καραγιαννίδη & Σία).

Τριανδρία Τον Ιούνιο του 1993 προσθέσαμε στην εταιρεία μας ένα νέο κατάστημα στην περιοχή της Τριανδρίας, Μεσολογγίου 28 (πρώην κατάστημα «Κόμβος Α.Ε.»).

1994 Το δεύτερο Grand Μασούτης στη Σταυρούπολη Στα πρότυπα του πρώτου Grand Μασούτης της εταιρείας στη Θέρμη, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, δημιουργήσαμε το δεύτερο Grand Μασούτης, δυτικά της Θεσσαλονίκης, στη Σταυρούπολη. Είναι το δεύτερο μεγάλο εκτός πόλης κατάστημα, με χώρο στάθμευσης, μεγάλη ποικιλία ειδών και πολύ οικονομικές τιμές.

1995 Grand Μασούτης στην Αλεξάνδρεια Τον Φεβρουάριο του 1995 προσθέσαμε στην εταιρεία μας ένα νέο κατάστημα στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, Γρ. Λαμπράκη 60. Είναι το κατάστημα Grand Μασούτης Αλεξάνδρειας στα πρότυπα των Grand Mασούτης Θέρμης και Σταυρούπολης (πρώην κατάστημα «Σαραβέλος Ο.Ε.»).

7 νέα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη
Τον Ιούνιο του 1995 προσθέσαμε στην εταιρεία μας 6 νέα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη (πρώην καταστήματα «Δ. Γκαγκούτης & Σια Ο.Ε.») και τον Οκτώβριο του 1995, ακόμα ένα νέο κατάστημα στην περιοχή της Καλαμαριάς, Ι. Πασσαλίδη 53-55 (πρώην κατάστημα «Κόντρα Α.Ε.»).

1998 Grand Μασούτης στην Καλαμαριά. 5 νέα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη
Το 1998, χρονιά ορόσημο, η εταιρεία άνοιξε 5 νέα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων και το Grand Μασούτης Καλαμαριάς.
Τα εγκαίνια του καταστήματος Grand Μασούτης στην Καλαμαριά σηματοδοτούν μια νέα εποχή για το λιανικό εμπόριο στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα κατάστημα με ιδιαίτερη φιλοσοφία και σχεδιασμό, το οποίο ανταποκρίνεται μοναδικά στις απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών.

1 νέο κατάστημα στη Χαλκιδική Τον Φεβρουάριο του 1998 προσθέσαμε στην εταιρεία μας ένα νέο κατάστημα στην Καλλιθέα Χαλκιδικής (πρώην κατάστημα «Ανδρονικίδης»).

1999 53 νέα καταστήματα από την εξαγορά 2 αλυσίδων σούπερ μάρκετ Το 1999 προσθέσαμε στην εταιρεία μας 53 καταστήματα, αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά δύο μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ: «Δύο Άλφα» και «Αφοί Μπίσκα».

Στη Λάρισα
Τον Ιούνιο του 1999 προσθέσαμε στην εταιρεία μας ένα νέο κατάστημα στην περιοχή της Λάρισας, Νικηταρά 13-15 (πρώην κατάστημα «Καράογλου»).

2001 49 νέα καταστήματα Συνολικά, το 2001, προσθέσαμε στην εταιρεία μας 49 νέα καταστήματα από την εξαγορά των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Άλφα Δέλτα», «Γεώργιος Μπίσκας», «Mercato».

2002 Στον Λαγκαδά Τον Ιούλιο του 2002 προσθέσαμε στην εταιρεία μας ένα νέο κατάστημα στην περιοχή του Λαγκαδά, Μ. Αλεξάνδρου 39 (πρώην κατάστημα «Νταντινίδης»). Στις Σέρρες Τον Ιούλιο του 2002, επίσης, προσθέσαμε στην εταιρεία μας ένα νέο κατάστημα στην περιοχή του Προμαχώνα Σερρών (πρώην κατάστημα «Τσιντσάρης»).

2003 144 καταστήματα λιανικής - 12 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry Το 2003 η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. έχει συνολικά 144 καταστήματα λιανικής και 12 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry.

2004 152 καταστήματα λιανικής - 14 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry Το 2004 η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. έχει συνολικά 152 καταστήματα λιανικής και 14 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry που βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

2005 Πρότυπο κατάστημα Μασούτης στο Mediterranean Cosmos Το 2005 είναι η χρονιά που δημιουργήθηκε το πρότυπο κατάστημα λιανικής Μασούτης στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos (11ο χλμ. Θεσ/νίκης-Μουδανιών). Ένα άνετο σαλόνι αγορών, μοντέρνας αρχιτεκτονικής, με λιτή και σύγχρονη διακόσμηση, συμφωνία χρωμάτων, σχημάτων και διαστάσεων.
Grand Μασούτης στην Βέροια
Το 2005 δημιουργήθηκε, επίσης, το Grand Μασούτης στη Βέροια, 3ο χλμ. Π.Ε.Ο. Βέροιας - Θεσσαλονίκης.
153 καταστήματα λιανικής - 14 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry
Συνολικά, το 2005, η εταιρεία έχει 153 καταστήματα λιανικής και 14 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry.
Franchise - Express Market
Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ξεκίνησε στα τέλη του 2005 μια νέα δραστηριότητα στον τομέα της χονδρικής πώλησης, που απευθύνεται σε επαγγελματίες που διαθέτουν super market, mini market και παντοπωλεία.
Η δραστηριότητα αυτή είναι μια ειδική συνεργασία, που στηρίζεται στη φιλοσοφία ότι όλοι οι συνεργάτες θα προμηθεύονται τα προϊόντα που διακινούν στα καταστήματά τους από την εταιρεία Μασούτης ή απευθείας από τη βιομηχανία, πετυχαίνοντας παράλληλα ειδικές εκπτώσεις.
Η πολυετής εμπειρία και η δυναμική της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. εγγυάται στους νέους συνεργάτες ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις και να αναπτυχθούν ανταγωνιστικά στο χώρο τους, έχοντας σαν βάση την άριστη τεχνογνωσία, την ολοκληρωμένη οργάνωση καθώς και την υποστήριξη της εταιρείας.

2006 155 καταστήματα λιανικής - 15 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry Το 2006 η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. έχει συνολικά 155 καταστήματα λιανικής και 15 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, που βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

2007 161 καταστήματα λιανικής - 15 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry Τον Ιανουάριο του 2007 προσθέσαμε στην εταιρεία μας 3 νέα καταστήματα στην πόλη των Τρικάλων (πρώην καταστήματα «Ευρωμάρκετ Μαίος Α.Ε.») και ένα νέο κατάστημα στην πόλη της Καβάλας (πρώην κατάστημα «Εμπορική Ένωση Ε.Π.Ε.).
Το 2007 η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. έχει συνολικά 161 καταστήματα λιανικής και 15 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry.

2008 180 καταστήματα λιανικής - 15 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry Το 2008 η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. έχει συνολικά 180 καταστήματα λιανικής και 15 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry.

2009 Πρώτο πράσινο κατάστημα στην Ελλάδα Το Δεκέμβριο του 2009 εγκαινιάσαμε το πρώτο μας και πρώτο στην Ελλάδα πράσινο κατάστημα, στη Χλόη Καστοριάς.
Για το πρώτο πράσινο κατάστημα στην Ελλάδα απονεμήθηκε στον κ. Διαμαντή Μασούτη βραβείο καινοτομίας, για το έργο και την πολύτιμη συμβολή του στην προώθηση και ανάδειξη της καινοτομίας, με τη δημιουργία του πράσινου καταστήματος.
Εξαγορά καταστημάτων στην Κατερίνη και στο Βόλο
Το 2009, επίσης, η εταιρεία πρόσθεσε στο δυναμικό της 7 νέα καταστήματα στην πόλη της Κατερίνης, με την εξαγορά των καταστημάτων της εταιρείας «Πασχαλίδης Α.Ε.Ε.» και 3 νέα καταστήματα στο Βόλο, με την εξαγορά των καταστημάτων της εταιρείας «Γ. Γεωργάκος & Σια Ε.Ε.».

2010 Δεύτερο πράσινο κατάστημα Το 2010 η εταιρεία δημιούργησε, στα πρότυπα του πράσινου καταστήματος της Καστοριάς, ένα νέο πράσινο κατάστημα στη Λάρισα.

4 νέα καταστήματα
Το 2010 η εταιρεία άνοιξε 4 νέα καταστήματα και έφτασε συνολικά στα 193 καταστήματα λιανικής και 17 καταστήματα χονδρικής.

2011 Νέα διοίκηση, νέα δυναμική πορεία Στις αρχές του 2011, μετά από 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας, ο κ. Διαμαντής Μασούτης παραχώρησε τη διοίκηση της επιχείρησης στα παιδιά του. Έτσι, η δομή του Δ.Σ. έχει ως εξής: Πρόεδρος, Ιωάννης Μασούτης
Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ζαφειρία Μασούτη
Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Διαμαντής Μασούτης
Νέο κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης
Τον Οκτώβριο του 2011 η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. εγκαινίασε το μεγάλο και υπερσύγχρονο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής (Logistics Center) στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, μια επένδυση αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής πολλαπλών προδιαγραφών και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
35 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος
Το 2011 η εταιρεία γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της με μεγάλες προσφορές, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, για να ευχαριστήσει τους καταναλωτές που την τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους 35 χρόνια.
24 καταστήματα λιανικής
Το 2011 η εταιρεία άνοιξε 24 νέα καταστήματα λιανικής. Τα 16 καταστήματα λιανικής είναι πρώην σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» στα οποία διατηρήθηκε όλο το προσωπικό, αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία του και βασικός όρος της συμφωνίας για την αγορά των καταστημάτων ήταν η εξόφληση των οφειλόμενων στους 280 εργαζόμενους.

2012 4η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο
Το 2012, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίαρχη θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες αλυσίδες.
243 καταστήματα
Με 243 καταστήματα, 224 καταστήματα λιανικής και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη Θεσπρωτία και τα νησιά Λήμνο και Λέσβο. Απασχολεί περισσότερους από 5.800 εργαζόμενους, οι οποίοι κατά τη θερινή περίοδο 2012 έφτασαν τους 6.050.
36 χρόνια πιστοί στις αξίες μας, δίπλα σε κάθε καταναλωτή
Το 2012 η εταιρεία γιορτάζει τα 36α γενέθλιά της με μεγάλες προσφορές και πολλές ενέργειες με σκοπό τη μείωση τιμών, για οικονομικότερες αγορές σε βασικά είδη.
Εδώ και 36 χρόνια στην εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. παραμένουμε πιστοί και σταθεροί στις αξίες μας: οικονομία, ποιότητα, ποικιλία, φροντίδα, συνέπεια, εμπιστοσύνη, σωστή εξυπηρέτηση, και οι καταναλωτές παραμένουν πιστοί σε εμάς. Τους το ανταποδίδουμε καθημερινά με προσφορές, οικονομικές τιμές, δώρα, σύγχρονες υπηρεσίες και πολλές άλλες παροχές.

2013 Data Center H κατασκευή σύμφωνα με τις τελευταίες διεθνείς προδιαγραφές των 2 Data Center της εταιρείας (το κεντρικό στη Θέρμη και το εφεδρικό στις εγκαταστάσεις logistics) εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη και ασφαλή λειτουργία όλων των κρίσιμων εφαρμογών πληροφορικής 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Αναβάθμιση του συστήματος μηχανογράφησης με την εγκατάσταση του συστήματος SAP
Με την αλλαγή σε SAP επιδιώκεται:
• Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση της κεντρικής πληροφοριακής υποδομής.
• Ανταπόκριση στις νέες επιχειρηματικές προκλήσεις των επόμενων χρόνων, που χαρακτηρίζονται από τον έντονο μετασχηματισμό του retail και του μοντέλου συναλλαγών και κατανάλωσης (πελατοκεντρικά συστήματα, ψηφιακή οικονομία, internet, social media).
• Μετατόπιση του ενδιαφέροντος από το προϊόν στον πελάτη.

masinfΟ Internet-Based εργο παροχής του συνολου της πληροφόρησης μέσω tablets και smart phones
Την πλατφόρμα πληροφόρησης και ανάλυσης δεδομένων με την ονομασία Masinfo (κωδικό όνομα λύσης QlikView σε συνεργασία με τη DCW Software Hellas) έχει θέσει σε λειτουργία η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. από τις αρχές του 2013. Με το Masinfo πραγματοποιείται εισαγωγή δεδομένων από πολλές και διαφορετικές πηγές: Κεντρικό σύστημα, καταστήματα, αποθήκες. Γίνεται ανάλυση και επεξεργασία των δεδομένων και υπάρχει δυνατότητα διαρκούς πρόσβασης στην αναλυτική πληροφορία, από οποιοδήποτε σημείο, από οποιαδήποτε συσκευή.
Aνανέωση ηλεκτρονικής σελίδας | site www.masoutis.gr
Από τις αρχές του 2013 έγινε ανανέωση της ηλεκτρονικής σελίδας της εταιρείας.
Ο σχεδιασμός της νέας σελίδας έχει μορφή ηλεκτρονικής οθόνης αφής, με κουμπιά-πλήκτρα και μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο σε κάθε τηλέφωνο ή υπολογιστή με οθόνη αφής.

1976 The first Masoutis opens for business in Thessaloniki The founder, Diamantis Masoutis, creates the chain’s first store in 1976 in K. Krystalli Street in the heart of Thessaloniki.

1983 Panorama gets on the map In October 1983, we set up a new store in Panorama at Ioannidou 2 (formerly the store Moumtzidis S.A.).

1984 Kalamaria April 1984: a new store is added at Koundouriotou 43 in Nea Krini, Kalamaria (formerly ‘Ramfopoulos’ stores).

1985 Thessaloniki (international) June 1985: two new stores open up in the Thessaloniki area.

1986 9 stores in Thessaloniki At the close of our first decade, 9 stores are in operation.

The first Grand Masoutis in Thermi In April 1987 we establish the first super-size Grand Masoutis in Thermi. This hypermarket sets a new trend in buying being the first large out-of-town supermarket with parking, a wider range of goods at much lower prices.

Wholesale Cash & Carry stores open As of 1988, the company Diamantis Masoutis S.A. begins to enter the wholesale sector with Cash & Carry stores.

1990 14 stores in Thessaloniki By 1990, our company is running 14 stores in Thessaloniki.

The first stores in Katerini, Alexandroupoli and Orestiada open
In the same year, we venture out into the provinces, opening up in Katerini, Alexandroupoli and Orestiada. Specifically, in October 1990 we add another store in the area of Alexandroupoli (formerly ‘Konstantinidis).

1992 Kavala Five new stores are established in Kavala in July 1992 (formerly ‘Fthini Agora’).

1993 5 new stores in Thessaloniki In April 1993, 3 new stores open in Thessaloniki (formerly ‘Sin Ena’).

Dioikitirio Another new store is opened in Thessaloniki in May 1993 in the area of Thessaloniki at Pasteur 12 at the Dioikitirio (formerly ‘Kronos-Karagiannidi’ and Co).

Triandria In June of the same year, a new store opens in Triandria at Mesolonghiou 28 (formerly 'Komvos S.A.').

1994 The second Grand Masoutis sets up in Stavroupoli Following the model of the first Grand Masoutis in Eastern Thessaloniki (Thermi), a second Grand Masoutis is opened on the West side in Stavroupoli, Also boasting parking, a wide range of merchandise and low prices.

1995 Grand Masoutis in Alexandria Alexandria is added to the places with Grand Masoutis in February 1995 at 60 Gr. Lambraki Street, having the same specifications as the other Grand Masoutis (formerly ‘Saravelos S.A.’).

7 new stores open up in Thessaloniki
June 1995 sees 6 more new stores (formerly ‘D. Gkagkoutis and Co S.A.) open in Thessaloniki, while in October of the same year a new store opens in Kalamaria at 53-55 I. Passalidi Street (formerly ‘Kontra S.A.’).

1998 Grand Masoutis comes Thessaloniki 5 new stores in Thessaloniki
1998 is a watershed for the company, opening up 5 new stores in Thessaloniki, including a Grand Masoutis in Kalamaria.
The official opening of the Grand Masoutis in Kalamaria issues in a new era in retail sales in Thessaloniki with a new philosophy and design reflecting the needs of the contemporary consumer.

1 new store in Halkidiki Kallithea, Halkidiki gets its very own Masoutis in February 1998 (formerly ‘Andronikidis’).

1999 53 new stores from the purchase of 2 supermarket chains We add 53 new stores to our company through the take over of two large chains, namely ‘Duo Alpha’ and ‘Biska and Co’.

Larissa
Larissa is introduced to Masoutis in June 1999 opening a store at 13-15 Nikitara Street (formerly ‘Karaoglou’).

2001 49 new stores A total of 49 stores are added to the Masoutis chain in 2001 through the purchase of ‘Alpha Delta’, ‘Aladdin’ and ‘Mercato’.

2002 Langadas June 2002 sees the opening of our new store in Langadas, at 39 Megalou Alexandrou Street (formerly’Dadinidis’). Serres Another store joins the chain in Promachon, Serres in 2002 (formerly ‘Tsintsaris’).

2003 144 retail stores - 12 wholesale Cash & Carry stores By 2003, the Company Diamantis Masoutis S.A. has a total of 144 retail outlets and 12 wholesale Cash & Carry stores.

2004 152 retail stores - 14 wholesale Cash & Carry stores By 2004 Diamantis Masoutis S.A. reaches the figure of 152 retail stores and 14 wholesale Cash & Carry stores in all major towns in Northern Greece.

2005 Model Masoutis store at Mediterranean Cosmos 2005 is the year in which a new kind of retail store is established in Mediterranean Cosmos shopping mall (11th Km. on the Thessaloniki-Moudania Road)). A breezy, pleasant shopping hall with modern architecture, sharp and state-of-the-art decoration and colour scheme, clever lines and dimensions provide a different shopping experience.
Grand Masoutis in Veria
2005 sees Veria joining the towns with a Grand Masoutis at the 3rd km on the Via Egnatia Area, Veria-Thessaloniki Road.
153 retail stores - 14 wholesale Cash & Carry stores
In 2005, a total of 153 retail and 14 wholesale stores come under the name of Diamantis Masoutis S.A.
Franchise - Express Market
Diamantis Masoutis S.A. embarks on a new venture at the end of 2005 in the wholesale market addressed to professionals with supermarkets, mini-markets and convenience stores.
This unique collaboration is supported by the philosophy that all partners are supplied with the products they sell through Masoutis or directly by the producer, thus at the same time achieving special discounts.
Diamantis Masoutis S.A.’s long experience and leverage guarantees new partners that they can meet the demands of the modern day and develop competitively in their sector, banking on the first-class know-how, integrated organisation of the Company.

2006 155 retail stores - 15 Cash & Carry stores 2006: Diamantis Masoutis S.A. has extended the number of its stores throughout Northern Greece to 155 retail and 15 Cash & Carry stores.

2007 161 retail stores- 15 Cash & Carry outlets January 2007: 3 new stores are added in Trikala (formerly ‘Euromarket Maios S.A.) and one in Kavala (formerly Emporiki Enosi LTD) making a total of 161 retail and 15 Cash & Carry stores in 2007.

2008 180 retail - 15 Cash & Carry stores 2008: another new high of 180 and 15 retail and wholesale Cash & Carry stores is reached.

2009 The first Green Store in Greece The first green store is opened up in December 2009 in Chloe, Kastoria.
Mr Diamantis Masoutis receives the innovation award for his work and vital contribution towards promoting and highlighting innovation through the creation of a green store.
Takeover of stores in Katerini and Volos
Seven new stores are added in Katerini through the takeover of the ‘Paschalidis’ chain, while 3 new stores are also added in Volos following the acquisition of stores formerly belonging to Georgakos & Co.

2010 Second Green store 2010: a second green store along the lines of the one in Kastoria is opened in Larissa..

4 new stores
Four new stores are opened, making a grand total of 193 retail and 17 wholesale stores.

2011 New management, new dynamic direction Early in 2011, after 35 years of success, Mr Diamantis Masoutis hands over the baton to his children. The Board is now:
Chairman: Ioannis Masoutis
Managing Director: Zafeiria Masouti
Deputy Chairman & Alternative Managing Director: Diamantis Masoutis
New logistics (warehouse and distribution) centre at Kavalari, Thessaloniki In October 2011, Diamantis Masoutis opened the spacious and ultra-modern logistics centre at Kavalari, Thessaloniki, an investment of €50,000,000. This new logistics centre meets many modern specifications, being one of the largest and most up-to-date warehouse and distribution centres in Greece and the Balkans. 35 years on from the opening of the first store 2011 was celebrated as the Company’s 35th birthday. Great discounts were made throughout the year as a gesture of thanks to customers who have shown their loyalty and put their trust in the company over those years. 24 new retail stores - 17 Cash & Carry stores During this year, 24 new retail stores and 17 Cash & Carry stores opened. 18 of these retail stores were formerly of the ‘Atlantic’ supermarket chain. All the staff from Atlantic was retained, having also recognised its previous service. A basic condition of the agreement in the purchase of the chain was honouring all the debt owed to its 280 employees. 2012 4th place throughout Greece
In 2012, Diamantis Masoutis S.A. boasts the largest network of stores in Northern Greece and the leading position in the retail sector, while on a Greece-wide level it is among the four largest chains.
243 stores
The 243 stores, 224 of which are retail while 19 are Cash & Carry wholesale, cover the prefectures of Makedonia, Thrace, Thessaly, Epirus, Thesprotia as well as the islands of Limnos and Lesvos and employ more than 5,800 people, a figure that swelled to 6,050 during the summer months of 2012.
36 years true to our values, on our customer’s side
In 2012 the Company celebrated its 36th birthday with great offers and actions so as to reduce prices for more economical purchases of basic goods.
For the last 36 years we here at Diamantis Masoutis S.A. have remained true to our values: economy, quality, variety, care, trust, and good service and our customers have repaid the service by their loyalty. We return their loyalty by offers, low prices, gifts, contemporary service amongst many other things.

2013 Data Center The construction of the company's 2 Data Centres (a central one in Thermi and an auxiliary one at our logistics facility) in line with the latest international specifications, ensures the continual, safe operation of all crucial IT applications 24 hours a day, 7 days a week.
Upgrading of the computerisation system with the installation of the SAP system
By changing to SAP, we aim at:
• Modernising and upgrading our central information infrastructure.
• Rising to the new business challenges to emerge in the coming years, as defined by radical shifts in retail and the transactions and consumption model (customer-centric systems, digital economy, Internet, social media).
• Shifting interest from the product to the customer.

masinfΟ An Internet-based project for the provision of all information via tablet and smartphone
Diamantis Masoutis SA introduced Masinfo (code name of the QlikView solution, in cooperation with DCW Software Hellas) in 2013. The use of Masinfo permits the entry of data from numerous different sources: the central system, stores, warehouses. Data are analysed and processed and can be accessed in full detail at any time, from any location and using any device.
Renewed website | www.masoutis.gr
The company website was upgraded in 2013.
The new website was designed in the form of an electronic touch-screen with button-keys that can be operated using any smartphone, tablet or computer equipped with a touch-screen.